top of page
20200525-DSCF1914.jpg

ROLFING® INTEGRATIEVE THERAPIE

Rolfing® (Structural Integration)

Rolfing® (Structural Integration) is een holistische integratieve behandelmethode die helpt om de structuur en functie van het lichaam te bevorderen, zodat de veerkracht en vitaliteit op zowel lichamelijk als op geestelijk niveau verbetert.

Hoewel een pijnklacht op een specifieke plek kan optreden kijkt Rolfing® naar de verwevenheid van het hele lichaam en behandelt het hele lichaam via een behandel stuctuur die de ‘serie van tien’ wordt genoemd.

Rolfing is voor iedereen. Vooral mensen die een inspannend leven leiden, zowel fysiek als mentaal, hebben baat bij Rolfing. Niet alleen door het wegnemen van pijn en stress helpt rolfing maar ook zal het u helpen beter te functioneren in professionele en dagelijkse activiteiten. Ook is Rolfing zeker aan te raden voor mensen met een Burn-out . Een holistische en integrale benadering is belangrijk doordat klachten veel verschillende oorzaken kunnen hebben.

20200525-DSCF1994.jpg

"where you think it is, it ain't"

DR. Ida Rolf

Rolfing wordt vooral aanbevolen bij

chronische pijn
(schouder, rug, nek, etc.)

acute pijn
(herstel na letsel, operatie,etc.)

Scoliosis
Carpal Tunnel Syndroom

Stijfheid

Fibromyalgie

Hypermobiliteit

Burn-out
Stress
Vermoeidheid

PTSD

ADHD

Covid and

Vagus Nerve Dysfunction

Hoofdpijn

Verder bevordert het:

Balans en Soepelheid

Grotere Flexibiliteit

Zelfbewustzijn

Betere Houding

Bij de behandeling van klachten bestaat er een groot verschil tussen acute pijn en chronische pijn. Waar acute pijn vaak vrij snel verholpen kan worden, duurt het bij chronische aandoeningen vaak langer. Dit komt doordat het zenuwstelsel zich opnieuw moet bijstellen. Daarom wordt ook aangeraden meerdere behandelingen en bewegingsoefeningen te volgen totdat een nieuwe houding of ademhaling geïntegreerd is in het lichaamssysteem en verlichting en ontspanning kan plaatsvinden.


Testimonials

Miquel is eindelijk wat je zoekt, wat fysiotherapeuten en zelfs osteopaten niet in orde krijgen, herstelt Miquel.
Ik ben natuurarts/leefstijlarts dus kan het beoordelen.
Ook zelf behandeld met succes.

bottom of page